Texas Instruments har udviklet program, der erstatter de dyre grafregnere

 

Den amrikanske lommeregner- og chipgigant Texas Instruments har udviklet programmet Nspire, der erstatter de dyre og gammeldags grafregnere. Eleverne sparer mange penge og får tilmeld en lang række fordele.

 

Ti-nspire software

 

Top-modellen kan emuleres på computeren

Siden starten af 2000 har danske gymnasieelever skullet benytte sig af en såkaldt grafregner, hvis man ønskede at gennemføre matematikfag på A og B-niveau. Prisen i 2000 var ca. 1.500 kroner – og det er den stort set stadig den dag i dag.

Producenten af den mest anvendte model er amerikanske Texas Instruments, og de har netop taget konsekvensen af problemet og udviklet et program til både PC og Mac. Programmet kalder de TI Nspire, og med det installeret på computeren, kan eleven det samme som med grafregneren. Texas Instruments har netop udgivet version 4 af den efterhånden meget populære software.

TI Nspire software kan nøjagtigt det samme som de meget dyrer håndholdte grafregnere, men koster en brøkdel. Derudover er det både hurtigere og nemmere at beregne på en computer, og fildeling og digitale afleveringer bliver tilmed meget nemmere.

Mens den amerikanske lommeregnergigant formår at holde priserne oppe på de fysiske grafregnere, er prisen dumpet på TI Nspire softwaren. I dag kan den købes i en 1-årig udgave for under 200 kroner.

Både billigere og nemmere

Med programmet på computeren følger en lang række fordele ud over prisen. Blandt andet bliver det meget nemmere at lave illustrationer af grafer, vektorer og beregninger til brug i digitale afleveringer. Med de gammeldags grafregnere var det meget svært at få et skærmbillede trukket ud og over i fx Word eller et anden tekstbehandlingsprogram.

Ud over de klare fordele softwaren giver eleverne, så skal man heller ikke tænke på at holde en stor lommeregner kørende på friske batterier. En smadret lommeregner, eller tab pga. tyveri, hører også fortiden til.

Fordelene er mange, og det kan mærkes på salget. De danske gymnasieelever foretrækker softwaren, mens salget af de håndholdte enheder har faldet de sidste 3-4 år.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.